'Brexit bevordert toerisme Verenigd Koninkrijk'

08-08-2016

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk is in trek bij toeristen. De Britse keuze om de Europese Unie te verlaten heeft ervoor gezorgd dat het pond een stuk goedkoper is geworden, waardoor toeristen meer waar voor hun geld krijgen in het land. Dat concludeert onderzoeksbureau ForwardKeys op basis van boekingsgegevens van vluchten van meer dan 200.000 reisorganisaties wereldwijd.

De waarde van het pond ten opzichte van de euro is met bijna 10 procent gedaald sinds het referendum op 23 juni. Daardoor is een pond nu nog maar een kleine 1,18 euro waard, tegen bijna 1,32 euro kort voor de stembusgang. Ten opzichte van de dollar is de daling zelfs ruim 11 procent.

In de vier weken sinds het brexitbesluit steeg het aantal vluchten naar het Verenigd Koninkrijk met 4,3 procent. Het toppunt van de brexit-bijdrage aan het toerisme volgt in oktober. Dat heeft er onder meer mee te maken dat reizigers uit sommige landen eerst nog een visum moesten bemachtigen en niet direct op het vliegtuig kunnen stappen.

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN