BuZa waarschuwt reizigers voor geweld Parijs

door | dec 7, 18:12 | Recreatief

DEN HAAG (ANP) – Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Frankrijk aangescherpt. Nederlanders die die kant op willen, worden gewaarschuwd voor demonstraties en wegblokkades, niet alleen in Parijs maar ook elders in het land. ,,Daarbij kan geweld worden gebruikt.”

Het ministerie raadde mensen na de onlusten van vorig weekend al aan alert te zijn en demonstraties te vermijden, maar de waarschuwing voor geweld is nieuw. ,,Volg het nieuws over de plaats of het gebied waar u bent of naartoe reist bijvoorbeeld via de (sociale) media”, luidt het einde van het advies.

Ondanks de waarschuwing, krijgt Frankrijk nog wel code groen van BuZa, wat betekent dat er ,,geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn”. De andere codes zijn geel (Let op, veiligheidsrisico’s), oranje (Alleen noodzakelijke reizen) en rood (Niet reizen).

De NS merkt vooralsnog niets van twijfel onder reizigers. De helpdesk krijgt niet meer telefoontjes dan anders. Of er veel mensen zijn die besluiten om geen ticket naar Parijs te boeken, kan de NS pas later zeggen. ,,Voorspellen is lastig, zeker als het om de toekomst gaat”, aldus een woordvoerder.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading