Carnavalsseizoen afgetrapt in Limburg en Brabant

11-11-2016

MAASTRICHT (ANP) - Limburg en Brabant staan vrijdag al even in het teken van carnaval. In veel dorpen en steden in beide provincies wordt het nieuwe carnavalsseizoen afgetrapt. In Limburg gebeurt dat in een grote manifestatie op het Vrijthof in Maastricht, in Brabant wordt de ,,11de van de 11de'' in onder meer Eindhoven en Den Bosch gevierd.

Den Bosch is voor deze carnavaleske gelegenheid weer omgedoopt in Oeteldonk. Trompettisten spelen om 11.11 uur vanaf de toren van de Sint Jan het Oeteldonks Volkslied samen met het carillon en de stadsbeiaardier. Vervolgens kunnen de carnavalisten los gaan in een heuse kroegentocht door de Brabantse hoofdstad.

Ook in Eindhoven loopt al veel feestvolk door de straten op zoek naar de eerste tekenen van de carnaval. In Maastricht wordt het Vrijthof gevuld met vele duizenden verklede carnavalisten. Zij hossen en springen daar een dag lang op muziek van bekende Limburgse artiesten. Er zijn in Maastricht zoals gebruikelijk strenge veiligheidsmaatregelen genomen onder meer om te voorkomen dat minderjarigen alcohol kunnen drinken. Het feestprogramma op het Vrijthof begint traditioneel om 11.11 uur.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN