• Start
  • Recreatief
  • Crowdfunding is populaire financieringsvorm in de recreatiesector

Crowdfunding is populaire financieringsvorm in de recreatiesector

10-03-2016

Een half miljoen euro werd er afgelopen jaar opgehaald via crowdfundingplatformCrowdAboutNow voor bedrijven in de recreatiesector. €500.000 aan donaties, aandelen en leningen. Deze alternatieve financieringsvorm werd onder meer ingezet voor diverse festivals, bed and breakfasts en wellnessdiensten. De ondernemers in de recreatiesector vertrouwen vooral op crowdfunding voor de start of doorgroei van hun bedrijf. Gemiddeld is het streefbedrag dat ondernemers willen ophalen met een campagne €80.000,-.

De toekomst voorspellen met crowdfunding

Een crowdfundingcampagne is ook een goede peiler voor het toekomstige succes van je product of dienst. Slaagt je campagne, dan weet je dat het aanslaat bij het publiek. Crowdfunding helpt je dus niet alleen aan kapitaal, maar ook aan ambassadeurs.

Groeiend aantal ondernemers én crowdfunders

Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt ook dat het aantal ondernemers in de cultuur- en recreatiesector weer groeit. Het overgrote deel van de nieuwe ondernemers bevindt zich in de cultuursector, maar na de slechte economische omstandigheden en de invoering van de Wet Werk en Zekerheid, kan ook de recreatie weer rekenen op frisse ondernemerszin.

Bron: www.wefundex.com