Dit jaar geen vuurwerkfestival Scheveningen

door | jul 24, 08:07

SCHEVENINGEN (ANP) – Het jaarlijkse vuurwerkfestival in Scheveningen gaat dit jaar niet door. De organisatie en de gemeente zijn het niet eens geworden over de veiligheidseisen, zegt Bjorn van Dijl van de Stichting Internationaal Vuurwerkfestival in het AD.

“Elk jaar is het een strijd met beveiligers, verkeersregelaars en pendelbussen. Maar zo ver zijn we deze keer niet eens gekomen”, zegt Van Dijl tegen de krant. “We hadden een heel nieuw veiligheidsplan opgesteld, daar werden weer nieuwe eisen aan gesteld. Op een gegeven moment zijn we ingehaald door de tijd en hebben we de witte vlag gehesen.”

De gemeente eiste, na een evaluatie van het evenement van vorig jaar, aanpassingen op het gebied van onder meer bereikbaarheid van het terrein voor hulpdiensten en het voorkomen van “onbeheersbare drukte”, zo laat een woordvoerder weten. “Daarover zijn de afgelopen maanden ook verschillende gesprekken met de organisatie gevoerd. In de vergunning die is aangevraagd, kwamen de lessen van 2018 tot op heden helaas onvoldoende terug”, aldus de zegsman.

Onduidelijkheid over volgend jaar

Volgens de organisator is het Internationaal Vuurwerkfestival deels door het eigen succes ten onder gegaan. Vorig jaar aanschouwden 400.000 mensen de show. “Nu werd me gevraagd welke garantie ik kon geven dat er niet nog meer bezoekers konden komen. Dat kan ik natuurlijk niet.”

Of volgend jaar het festival wel weer plaatsvindt, kan Van Dijl niet zeggen. “Dat is afhankelijk van veel factoren, waaronder geld.” De gemeente Den Haag hoopt dat het evenement volgend jaar wel door kan gaan.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community