Drukte, warmte en water op festivals

27-08-2016

ALMERE (ANP) - De grote muziekfestivals waren zaterdag voorbereid op de warmte. Voor de tienduizenden bezoekers was er vooral extra water geregeld.

Dancefestival Mysteryland, op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer, verwelkomde zaterdag 55.000 man, die volgens de organisatie uit zo'n negentig landen komen. Op het terrein staan extra luifels (voor de schaduw) en zijn insmeerteams actief. Mysteryland biedt behalve driehonderd artiesten ook theater, kunst en cultuur. Het evenement duurt dit jaar voor de tweede keer een heel weekend, dus ook zondag nog.

Op de negende editie van Strandfestival Zand, in Almere, zijn zaterdag 25.000 mensen afgekomen. Het festival was in juni al uitverkocht, een nieuw record voor het evenement op het Almeerderstrand. Op het programma staan onder meer Lil’ Kleine & Ronnie Flex, Nielson, Douwe Bob, BLØF, Typhoon, Marco Borsato en Guus Meeuwis. Wegens de hitte zijn er extra waterpunten geregeld. Mensen mogen ook flesjes water meenemen zodat ze die kunnen bijvullen.

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN