• Start
  • Recreatief
  • Efteling gaat papieren entreekaarten vervangen door digitale chip

Efteling gaat papieren entreekaarten vervangen door digitale chip

14-12-2015

De verkoop van papieren entreekaartjes bij de Efteling is binnenkort verleden tijd. Deze klassieke toegangsbewijzen worden vervangen door een digitale chip in bijvoorbeeld een polsbandje, zo onthult Eftekling-directeur Fons Jurgens. Deze techniek wil hij binnen enkele jaren in het pretpark introduceren.

Het grootste voorbeeld hierin is Walt Disney World in Amerika, waar toeristen sinds 2013 ook een speciaal bandje met chip om krijgen waar hun persoonlijke gegevens en creditcard aan gekoppeld worden. Deze ‘Magic Band’ van Disney werkt echter niet alleen als toegangsbewijs, maar ook voor het kopen van souvenirs, betalen in restaurants, bewaren van foto’s, openen van hotelkamers en reserveren van shows. Hierdoor hebben vakantiegangers geen portemonnee, pasjes, sleutels of kaartjes meer nodig.

 De Efteling wil nu dus met deze trend meegaan, maar de ‘Magic Band’ niet volledig kopiëren. Zo ziet de Efteling ook de nadelen, zoals nietsvermoedende kinderen die ouders op kosten jagen door met hun polsbandje van alles te bestellen. Zo ver wil de Efteling het niet laten komen.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP; Bron: Telegraaf

Deel dit bericht met uw netwerk