Enorme groei voor toerismesector Griekenland

door | apr 8, 11:04

ATHENE (ANP) – Toeristen laten het in een diepe schuldencrisis gedompelde Griekenland niet vallen. In het afgelopen jaar arriveerden maar liefst 22 miljoen toeristen in Griekenland. Dat is een record en 23 procent meer dan in 2013. Dit staat in cijfers van de Griekse centrale bank, meldde woensdag de krant Kathimerini.

Het aantal bezoekers ligt waarschijnlijk nog hoger dan deze cijfers aangeven. Dat komt omdat het Griekse bureau voor de statistiek de kanttekening heeft geplaatst dat toeristen die op een international cruise ook Griekenland aandoen, niet zijn meegerekend.

Er waren fors meer mensen vanuit Frankrijk (27 procent meer) en de stijging van het aantal toeristen dat uit Nederland en uit Groot-Brittannië arriveerde was in beide gevallen ruim 13 procent. De grootste stroom toeristen bleef uit Duitsland komen, bijna 2,5 miljoen mensen. Dat was een stijging van 8,5 procent.

Opvallend was de grote toename van het aantal toeristen uit het Verre Oosten, met name China en Zuid-Korea, en uit Brazilië. Wel kreeg Griekenland in 2014 veel minder Canadezen, Russen, Scandinaviërs en Israëli’s over de vloer.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community