Extra veiligheidsmaatregelen bij Sensation

27-06-2016

AMSTERDAM (ANP) - Rond dancefeest Sensation worden zaterdag extra veiligheidsmaatregelen getroffen vanwege een ,,signaal dat betrekking heeft op Sensation in de Amsterdam ArenA''. Wat dat precies is, wordt niet bekendgemaakt. Volgens de gemeente past het signaal binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat sinds 2013 substantieel is. Het evenement kan echter met de aanvullende maatregelen gewoon doorgaan.

De veiligheidsmaatregelen zijn te merken voor de bezoekers van het feest. Zo wordt iedereen bij binnenkomst gefouilleerd, wordt het gebied om de ArenA gecontroleerd en mogen er geen auto's onder het stadion komen. Ook zijn er onzichtbare maatregelen getroffen.

De driehoek van burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris van de politie is extra alert bij grote evenementen, vanwege de reële kans dat er in ons land een aanslag wordt gepleegd.

Gewone leven

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke aanwijzing is die zich richt op Amsterdam. ,,Het is een realiteit waar alle grote steden in Europa op dit moment mee te maken hebben'', laat de gemeente weten. ,,Net als in de rest van Nederland geldt daarom al enige tijd extra waakzaamheid bij onder meer grote evenementen. Daar zijn in sommige gevallen extra maatregelen bij nodig. De maatregelen in en rond de ArenA moeten in dit perspectief worden gezien.''

De gemeente, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie vinden dat het gewone leven in de hoofdstad zo veel mogelijk moet doorgaan en dat mensen zich niet moeten laten leiden door signalen van dreiging. Met de extra maatregelen wil de driehoek het feest zo veilig mogelijk laten verlopen.

NCTV

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) is nauw betrokken geweest bij het overleg van de driehoek en staat achter het besluit om het evenement door te laten gaan met de extra maatregelen, zegt een woordvoerder.

Sensation wordt sinds 2000 ieder jaar gehouden in de ArenA. Het thema van dit jaar is Angels and Demons. Bezoekers moeten dit jaar in het zwart of wit gekleed komen.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN