Files door boerenblokkades rond Lyon opgelost

23-07-2015

DEN HAAG (ANP) - De ergste files rond de Franse stad Lyon, veroorzaakt door boze boeren, zijn verdwenen. Volgens de ANWB zijn de wegen donderdagavond weer goed te berijden. Alleen de A6 is dicht, maar daar is een korte omrijroute via de oostkant van Lyon goed te doen. Vandaar kunnen vakantiegangers hun route over de A6/A7 vervolgen.

Het verkeersknooppunt Lyon was het doelwit van boze veeboeren die meer geld willen en de wegen blokkeren. De VerkeersInformatieDienst (VID) adviseerde vakantiegangers eerder op de avond het zekere voor het onzekere te nemen en Lyon ook donderdagavond en -nacht te mijden.

Boeren hebben donderdagavond opnieuw de A75 richting het zuiden (Clermont-Ferrand naar Béziers) bij Lozère geblokkeerd. Vanaf afrit 32 is er een omleiding.

Op de A7 goten demonstrerende boeren melk over het asfalt en gooiden ze brandende hooibalen op de weg. Ook namen ze de tijd om op het asfalt te vergaderen. De Franse wegverkeersdienst moet dat eerst opruimen en noodreparaties uitvoeren. De blokkade op de A20 (Orleans-Toulouse), ten noorden van Limoges, is opgeheven.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden