Flinke daling toerisme in Brussel na aanslagen

door | apr 1, 13:04

Tachtig procent van de hotelkamers in Brussel staat leeg na de aanslagen. Dit baart de Brusselse hotelvereniging flinke zorgen, waardoor ze vraagt om maatregelen om te voorkomen dat duizenden banen verloren gaan.

Op paasmaandag was de bezittingsgraad vorig jaar nog 73 procent, dit jaar was dit slechts 18 procent. Zo laag is het nog nooit geweest. BHA vindt dat er voor hotelmedewerkers een tijdelijke werkloosheidsregeling zou moeten worden open gesteld en de verblijfsbelasting zou moeten worden geschrapt, om erger te voorkomen.

Wat ook niet helpt, is dat bijvoorbeeld de New York Times zich gisteren afvroeg of een vakantie naar Europa niet te gevaarlijk is en veiligheidstips op een rij zette. Reisbranchevereniging ANVR vindt deze waarschuwing dan ook wel wat ver gaan.

De daling van toeristen is hoofdzakelijk in Brussel te zien. Het aantal Nederlanders dat boekingen doet naar andere Europese landen is nog vergelijkbaar met vorig jaar. Turkije wordt ook vaker gemeden door de terreurdreiging, Spanje en Portugal zijn daarentegen juist populair. 

Door Annelien Bosboom; bron: AD; foto: ANP

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community