Geen campingkaarten Zwarte Cross te koop

13-02-2016

LICHTENVOORDE (ANP) - Mensen die deze zomer naar de Zwarte Cross willen gaan, kunnen voorlopig geen campingkaarten kopen. De campings staan op privégrond en een van de eigenaren wil ,,een essentieel deel van de campinggrond'' niet meer beschikbaar stellen. Daarom is de verkoop van campingkaarten gestaakt, liet de organisator van de cross in de Achterhoek zaterdag weten.

Het festival op 21, 22, 23 en 24 juli gaat gewoon door. De gekochte campingkaarten blijven geldig. De organisator kijkt of de camping kan worden verplaatst, zodat de kaartverkoop kan worden hervat. De gevolgen voor de toekomst van het evenement zijn nog niet bekend.

De Zwarte Cross begon in 1997 als een kleine motorcrosswedstrijd waar iedereen aan kon meedoen. Sindsdien is het flink gegroeid. Vorig jaar kwamen bijna 200.000 bezoekers op het festival af. Op het programma van dit jaar staan onder meer De Staat, Fresku, DeWolff, John Coffey en Typhoon. De kaarten voor de zaterdag en de zondag zijn uitverkocht. De vrijdagkaartjes zijn nog wel beschikbaar. De camping gaat op donderdag al open.

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN