• Start
  • Recreatief
  • Gemeente Tilburg vervolgd voor dood door schuld na dood baby zwembad Reeshof

Gemeente Tilburg vervolgd voor dood door schuld na dood baby zwembad Reeshof

17-12-2015

Het OM heeft een definitief standpunt ingenomen in de vervolging van de strafzaak ‘zwembad Reeshof’.

Het OM heeft een definitief standpunt ingenomen in de vervolging van de strafzaak ‘zwembad Reeshof’. Op 1 november 2011 raakte een baby in zwembad Reeshof levensgevaarlijk gewond doordat er luidsprekers van het plafond vielen. Het meisje overleed. De gemeente Tilburg zal worden gedagvaard wegens dood door schuld.

Het onderzoek is tijdrovend en complex geweest. Eerder – in 2013 – werden naast de gemeente ook twee ambtenaren (zwembadwerknemers) aangemerkt voor vervolging. Daarna is bij de rechter-commissaris een twintigtal getuigen gehoord. Hun verklaringen wierpen een ander licht op het handelen van de beide ambtenaren. Hun zaken worden geseponeerd. 
Alleen de gemeente wordt vervolgd voor hun strafrechtelijke verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen die leidden tot het fatale ongeval in 2011.  Die dag vielen er in het zwembad twee luidsprekers van het plafond; het bevestigingsmateriaal bleek verroest. De baby en de moeder van de baby werden geraakt. Het OM verwijt de gemeente dat zij onvoldoende heeft gedaan om de dood van het kindje te voorkomen.

Bron: OM

Deel dit bericht met uw netwerk