Gemeente wil snel minder Pokémons op Kijkduin

09-09-2016

KIJKDUIN (ANP) - De gemeente Den Haag heeft een advocatenkantoor in de arm genomen om iets te doen aan overlast door Pokémon-jagers op Kijkduin. De badplaats is al weken een ware Pokémon-hotspot: vele duizenden mensen, jong en oud, proberen in de duinen, op het strand en op het Deltaplein de virtuele figuurtjes te vangen.

Eerdere pogingen van de gemeente om met de maker van Pokémon Go, Niantic Labs in San Francisco, afspraken te maken over een vermindering van het aantal figuurtjes in Kijkduin, liepen op niets uit.

,,De gemeente doet nu een dwingend verzoek'', aldus een woordvoerder van de gemeente vrijdag. ,,We willen dat het Amerikaanse bedrijf de coördinaten uitzet van de virtuele wezentjes in het kwetsbare duingebied. Ook doen we een dringend beroep op het gezond verstand van de Pokémon-jagers. Kijkduin moet schoon en leefbaar blijven voor bezoekers, bewoners en ondernemers.''

Hekken

Omwonenden klagen in toenemende mate over geluidsoverlast en wildplassen door Pokémon-jagers die soms 'als een kudde op hol geslagen bisons' door het duingebied trekken. ,,De handhavers waarschuwen mensen geregeld en hebben ook al bekeuringen uitgedeeld.'' Strandgangers en andere bezoekers blijven meer dan welkom. ,,De gemeente heeft weken geleden al extra toiletten en prullenbakken geplaatst en inmiddels zijn er ook hekken bij het duingebied neergezet.''

De gemeente wil van Niantic zo snel mogelijk weten wat het bedrijf gaat doen aan de overlast die de Pokémon-figuren veroorzaken. Welk advocatenkantoor is ingehuurd, wordt niet gezegd.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN