Grote brand in feestend Maastricht

11-11-2017

MAASTRICHT (ANP) - In een woning boven een kebabzaak aan de Platielstraat in Maastricht woedt zaterdagavond een zeer grote brand. De brandweer heeft groot alarm geslagen, mede omdat de vuurhaard vlakbij het overvolle Vrijthof gelegen is.

Op het Vrijthof waren bij het uitbreken van de brand zeker 20.000 carnavalsvierders in verband met de opening van het Limburgse carnavalsseizoen. Het feest is inmiddels zoals gepland gestopt. Veel feestgangers bleven hangen, anderen zwermen uit over de binnenstad.

De brandweer heeft grote moeite de brandhaard te bereiken, mede omdat de Platielstraat in de oude Maastrichtse binnenstad nauw en slecht bereikbaar is. De Platielstraat en het naburige Amosplein zijn belangrijke uitgaanscentra in Maastricht.

Chaos

Volgens een woordvoerder van de politie worden extra agenten ingezet om delen van Vrijthof en de Platielstraat te ontruimen. Op die manier probeert de politie meer ruimte te creëren voor de brandweer. Volgens getuigen is er sprake van een chaos. ,,Mensen worden van links naar rechts gestuurd door de politie''.

De hulpdiensten hebben de zijstraat van het Vrijthof, waar de uitslaande brand woedt, afgezet. Omliggende kroegen zijn ontruimd. In elke kroeg zaten honderden mensen, aldus getuigen. De politie zet veel dienders in om de duizenden feestgangers en nieuwsgierigen weg te sturen.

Niemand raakte gewond. Over oorzaak is nog niets bekend.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN