'Half miljard aan Halloween-kledij huisdier VS'

29-10-2018

WASHINGTON (ANP) - Amerikanen geven dit jaar bijna een half miljard dollar uit aan Halloween-kleding voor hun huisdieren, bijvoorbeeld om de hond of kat uit te dossen als duivel, piraat, zombie, hotdog of superheld. Dat schat de Amerikaanse detailhandelsorganisatie National Retail Federation.

Naar verwachting spenderen meer dan 30 miljoen Amerikanen ongeveer 480 miljoen dollar om hun huisdieren een kostuum voor Halloween te geven. Dat waren er vorig jaar 28 miljoen. Vooral jonge mensen tussen de 25 en 34 jaar verkleden hun huisdier voor Halloween en plaatsen daarvan vaak foto's op sociale media. In 2010 werd nog voor 220 miljoen dollar aan Halloween-kledij voor huisdieren uitgegeven in de Verenigde Staten.

De totale uitgaven aan Halloween door Amerikanen worden dit jaar geraamd op 9 miljard dollar. Naast kostuums wordt daarbij geld gespendeerd aan bijvoorbeeld decoraties en versieringen, lekkernijen en ansichtkaartjes. Ongeveer zeven op de tien Amerikanen doen naar verwachting mee aan de viering van Halloween.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN