'Het stroomt goed door op Schiphol'

02-08-2015

SCHIPHOL (ANP) - Mensen die via luchthaven Schiphol reizen hoeven zondag, op dat wat naar verwachting de drukste dag ooit wordt, niet lang te wachten voor ze geholpen worden. ,,Het stroomt goed door'', aldus een woordvoerder zondag tegen 10.00 uur. Bij de veiligheidscheck naar de vliegtuigen toe kunnen mensen in een keer doorlopen, stelt hij.

Bij het inchecken kan het soms wat langer duren, maar dat komt volgens hem omdat meerdere mensen tegelijkertijd zich melden bij de incheckbalies.

Schiphol verwacht dat zondag een recordaantal van zo'n 197.000 passagiers via de luchthaven reizen. Het gaat dan om vertrekkende passagiers, aankomende reigers en 'overstappers'. Die 197.000 zijn er ongeveer 4000 meer dan vorig jaar op de drukste dag.

Drukste weekend

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol loopt het op de luchthaven goed. Het is ,,druk, maar er zijn geen bijzonderheden''.

Dit weekend geldt op Schiphol als het drukste weekend van het jaar, met in totaal van vrijdag tot en met zondag meer dan 580.000 reizigers die er aankomen, vertrekken of overstappen. In de zomermaanden juli en augustus ziet Schiphol zo'n 10,8 miljoen mensen voorbij komen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden