Hitte, drank, drugs: veel strandgangers onwel

26-05-2017

HOEK VAN HOLLAND (ANP) - De EHBO-posten in Hoek van Holland hebben donderdag overuren gedraaid. De combinatie van warm weer, alcohol en drugs werd veel mensen teveel. Ook waren er wat vechtpartijtjes. In totaal klopten zo'n tweehonderd mensen aan voor behandeling, liet de veiligheidsregio weten na afloop van de 'opening van het strandseizoen'.

Zes mensen waren er dusdanig aan toe dat ze naar het ziekenhuis zijn gebracht. Om de toestroom het hoofd te bieden werd onder meer een noodhulpteam ingezet.

De kust was een zeer populaire plek om Hemelvaartsdag door te brengen. Tienduizenden mensen gingen naar Hoek van Holland. Strandtenthouders hadden er een festival georganiseerd met live muziek, dj's, een braderie en straattheater.

De sfeer was over het algemeen goed, liet de politie weten, maar later op de avond werd een aantal aanhoudingen verricht vanwege vechtpartijen en andere ordeverstoringen. Een exact aantal kon een woordvoerder niet noemen. Hij benadrukte verder dat het vervoer van de grote mensenmassa goed verliep. Helemaal vanzelfsprekend was dat niet: de Hoekse Lijn wordt momenteel omgebouwd van spoor- naar metrolijn, dus waren bezoekers aangewezen op bussen en auto's.

 © 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN