Hitte eist tol in Vierdaagse

door | jul 19, 18:07

NIJMEGEN (ANP) – Op de openingsdag van de 100e Vierdaagse zijn dinsdag 141 wandelaars bevangen geraakt door de hitte, meldt Vierdaagse-arts Paul van Etten. De getroffen wandelaars zijn vooral door flauwtes overvallen in de buurt van de Oosterhoutsedijk bij Slijk-Ewijk, een lang open stuk met weinig schaduw.

In de meeste gevallen konden lopers op de eerstehulpposten bij zinnen komen, maar in zeven gevallen werden wandelaars naar Nijmeegse ziekenhuizen gebracht. Het is niet duidelijk of dat uitsluitend in verband was met hitteklachten. De ambulancediensten hadden het volgens de Veiligheidsregio niet drukker dan gewoonlijk op openingsdagen.

Bij de eerstehulpposten na de finish in Nijmegen was het dinsdagmiddag wel veel drukker dan op openingsdagen in voorgaande jaren.

Respijt

De organisatie heeft in verband met de hitte de wandelaars een half uur respijt gegeven. Zij mogen tot 17.30 uur de tijd nemen om te finishen. Marsleider Johan Willemstein zegt het idee te hebben dat er ,,redelijk veel uitvallers” zijn. Die balans wordt pas in de loop van de avond opgemaakt.

In verband met de warmte mogen Vierdaagselopers op de 30 en 40 kilometer woensdag een half uur eerder starten dan gebruikelijk. In Gelderland is het nationaal hitteplan van kracht.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

 

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community