Hotelovernachting in Zuid-Europa weer duurder

17-08-2015

DÜSSELDORF (ANP) - Wie tijdens zijn verblijf in een zuidelijk vakantieland een nachtje in een hotel wil slapen, moet daar deze zomer dieper voor in de buidel tasten dan vorig jaar. In alle landen rond de Middellandse Zee zijn de prijzen voor een hotelovernachting het afgelopen jaar gestegen, blijkt uit onderzoek van bookingswebsite Trivago.

Gemiddeld stegen de prijzen in landen als Spanje, Italië en Kroatië in augustus met 12 procent ten opzichte van een jaar geleden. Volgens Trivago zijn de hogere prijzen een teken dat bestemmingen meer gasten krijgen dan voorheen.

Wie vorig jaar naar Malta ging en het eiland ook dit jaar bezoekt, komt het meest bedrogen uit. Een overnachting kost daar nu gemiddeld 165 euro, tegenover 135 euro in 2014. Ook in Spanje werd een nachtje in een hotel duurder, maar het land is met 125 euro gemiddeld wel het goedkoopst.

Griekenland

In Griekenland betaal je deze maand volgens Trivago het meest voor je verblijf. Ten opzichte van twee jaar geleden is de gemiddelde prijs voor een overnachting er zelfs met 46 euro gestegen tot 177 euro.

Volgens Trivago was het door de politieke en financiële situatie in Griekenland onzeker of de prijzen zouden stijgen, maar dit is dus wel gebeurd. De website sluit niet uit dat de een overnachting nog duurder zou zijn geworden als de situatie stabiel was geweest.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden