Lichtstad Eindhoven baadt met GLOW in licht

11-11-2017

EINDHOVEN (ANP) - Een show met licht en muziek vormt zaterdagavond in het Philips Stadion in Eindhoven de aftrap voor het jaarlijkse lichtfestival GLOW. Met optredens en 3D-projecties op een scherm van 60 meter breed wordt het verhaal verteld over Eindhoven als lichtstad.

Het lichtfestival duurt een week. Evenals voorgaande jaren is in het centrum van de stad weer een looproute uitgestippeld die langs ruim dertig lichtkunstprojecten voert van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Het thema voor dit jaar is The Source, dat verwijst naar Eindhoven als bron van licht. In 1870 werd hier de luciferfabriek opgericht en in 1891 gloeilampenfabriek Philips. Alle kunstenaars verwerken dit thema in hun lichtprojecten.

De twaalfde editie van het lichtkunstfestival is van 11 tot en met 18 november. Het evenement trok in 2016 zo'n 740.000 bezoekers. De organisatie verwacht dit jaar ongeveer hetzelfde aantal. Voor de openingsshow in het stadion wordt entree gevraagd. Voor de looproute door het centrum van de stad zijn geen kaartjes nodig.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN