Meer plannen voor zomervakantie in eigen land

24-05-2016

DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat in eigen land, ligt deze zomer naar verwachting iets hoger dan vorig jaar. Volgens onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) hebben 2,6 miljoen mensen plannen voor een binnenlands reisje, ruim 100.000 meer dan vorig jaar.

Vooral bungalowparken en campings in Nederland zijn populair, blijkt uit de studie waarvoor in april ruim 8000 mensen zijn ondervraagd.

Het aantal Nederlanders dat de vakantie over de grens wil doorbrengen is met zo'n 7,6 miljoen min of meer gelijk aan afgelopen zomer. En nog eens ruim een half miljoen mensen hebben wel plannen om deze zomer weg te gaan, maar weten nog niet of dat een binnen- of buitenlandse vakantie wordt.

Frankrijk is net als eerdere jaren de meest geliefde buitenlandbestemming, met ruim 1,3 miljoen vakanties, gevolgd door Spanje en Duitsland, met respectievelijk 1,1 miljoen en 750.000 plannen. Vergeleken met vorig jaar zijn Spanje, Italië en Portugal wat populairder, terwijl Turkije en Griekenland mede door alle onrust in die regio op aanzienlijk minder Nederlanders mogen rekenen. NBTC-NIPO voorziet dat daar respectievelijk 39 en 29 procent minder Nederlanders heen zullen gaan.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN