• Start
  • Recreatief
  • 'Meeste reizigers willen reisvoucher dit jaar nog gebruiken'

'Meeste reizigers willen reisvoucher dit jaar nog gebruiken'

13-07-2020

AMSTERDAM (ANP) - Bijna twee derde van de vakantiegangers die een voucher hebben ontvangen voor een door de coronacrisis geannuleerde reis, gaan die nog dit jaar gebruiken. Dat meldt reisbrancheorganisatie ANVR op basis van onderzoek van GfK onder duizend reizigers in de tweede helft van juni.

Bijna de helft van de vakantiegangers met een reisvoucher willen die dit jaar nog gebruiken om een reis naar het buitenland te boeken. Zo'n 11 procent van de reizigers willen hun waardebon inzetten voor een vakantie in Nederland.

Een kwart wacht tot ze de voucher kunnen inwisselen voor geld. Dat kan nu in de meeste gevallen niet omdat veel touroperators zelf niet veel geld hebben door de coronacrisis, aldus ANVR. De reizigers die hun geld terug willen, en een reisvoucher met een dekking van het Stichting Garantiefonds Reisgelden hebben, krijgen maximaal na een jaar hun geld.

Van de ondervraagde vakantiegangers past 90 procent zijn boekingsgedrag aan door de coronacrisis. Zo stelt 40 procent van hen het boeken nog even uit en nog eens 20 procent boekt minder dan anders.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN