Nieuw sprookje ‘Pinokkio’ vandaag geopend

door | mrt 24, 17:03 | Recreatief

De Efteling komt elk jaar weer met een nieuwe attractie. Dit jaar is dit echter geen attractie zoals een achtbaan, maar  een nieuw sprookje in het sprookjesbos. Vandaag opende het sprookje Pinokkio in het Sprookjesbos van de Efteling.

Hierbij heeft de Efteling drie scenes van dit sprookje laten bouwen, zoals een grote monstervis die echt uit zijn bek stinkt. In de werkplaats van Geppetto bewegen de poppen en dansen de muizen op tafel, waarbij de kinderen aan de hendels kunnen draaien, aan touwtjes kunnen trekken en ook de monstervis kunnen verleiden met een vis aan een hengel om Pinokkio naar buiten te krijgen.

Het sprookje is verder vormgegeven in de geest van Anton Pieck, de beroemde illustrator die de Efteling jaren geleden zijn unieke uitstraling gaf. Her resultaat oogt daardoor alsof Pinokkio al decennia deel uitmaakt van de sprookjesfamilie in de Efteling. Pinokkio is inmiddels het 29ste sprookje in het Sprookjesbos. De bouw ervan kostte 2 miljoen euro.

De Efteling wil er, door steeds nieuwe attracties toe te voegen, voor zorgen dat er steeds meer bezoekers komen. Vorig jaar kwamen er 4,7 miljoen bezoekers en in 2020 moeten dat er 5 miljoen zijn.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP; bron: AD

Loading