Nieuwe marktplaats voor doorverkopen vakanties

10-01-2016

Reizigers die hun vakantie geboekt hebben, komen meestal niet gemakkelijk van reis af als ze deze willen annuleren. Zelfs wanneer er sprake is van ziekte, scheiding of ontslag keert de verzekering lang niet altijd uit. Om hier een einde aan te maken is er een nieuwe marktplaats voor reizigers die (vlak voor vertrek) graag van hun geboekte vakantie af willen. Pakketreizen worden hier met kortingen van wel 50% door verkocht.

De meeste aanbieders van vakanties staan niet achter deze vorm van marktplaats, volgens de oprichter Van der Wal komt dit vooral omdat ze hun lucratieve handeltje dreigen kwijt te raken. Reisorganisaties keren in geval van annulering vaak niet uit, maar verkopen de vrijgekomen kamers en zitplaatsen wel gewoon nog een keer. Op deze manier verdienen ze dus dubbel aan zo’n annulering.

Van der Wal geeft aan dat ondanks dat aanbieders niet mee willen werken, ze hun wel kunnen dwingen de namen op vliegtickets en hotelvouchers te wijzigen. Dit staat namelijk in de Europese wet, waar ze dan alleen 27 euro administratiekosten voor mogen vragen.  “Vooral lijndiensten liggen hierbij dwars en rekenen absurde bedragen voor naamswijzigingen in vliegtickets”. TradeYourTrip zorgt volgens Van der Wal voor deze naamswijziging en voor de afhandeling bij leveranciers en juridische procedures, waarvoor ze 15% servicekosten van de reissom aftrekken. 

Door Annelien Bosboom; foto: ANP; bron: Telegraaf

Deel dit bericht met uw netwerk