• Start
  • Recreatief
  • Ondanks minder kamperende Nederlanders was 2014 uitstekend toeristisch jaar

Ondanks minder kamperende Nederlanders was 2014 uitstekend toeristisch jaar

11-11-2015

De afgelopen tien jaar zijn er steeds minder Nederlanders gaan kamperen en is het aantal campingvakanties zelfs met een kwart gedaald. Een trend die door zal zetten, volgens het Trendrapport Toerisme, Recreatie en Vrijetijd 2015 dat volgende week onthuld zal worden.

In de laatste vijf jaar zijn er inmiddels al 250 kampeerterreinen verdwenen, zo blijkt uit onderzoek van NRIT, NBTC en CBS. Dat komt neer op acht procent van het totale aanbod. Vooral mensen met een eigen tentje en kamperen bij de boer lopen terug in populariteit, terwijl luxe stacaravans en kant-en-klare bungalowtenten redelijk stabiel in populariteit blijven.

Het inkomend toerisme in Nederland kan daarentegen wel rekenen op een flinke groei. Zo is er in 2014 een stijging van 9 procent te zien, waardoor ons land steeds voller raakt met toeristen uit het buitenland. Vooral bungalowparken en vakantiehuizen profiteren van deze aanzwellende toeristenstroom.

Er kan dan ook geconcludeerd worden dat 2014 zeker een uitstekend jaar was voor toeristisch Nederland, waardoor ook de werkgelegenheid toegenomen is in deze sector. De steeds hogere prijzen in de attractieparken, dierentuinen en musea blijven wel een punt van zorg. In de afgelopen vijf jaar zijn deze 20 procent duurder geworden, mede doordat het aanbod in deze sector toeneemt, maar de vrije tijd daalt. 

Door Annelien Bosboom; Foto: ANP; Bron: Telegraaf

Deel dit bericht met uw netwerk