Ontruiming caravans Fort Oranje incidentloos

31-07-2017

 

ZUNDERT (ANP) - De ontruiming van 48 stacaravans op veld F van de probleemcamping Fort Oranje in de gemeente Zundert is maandag zonder incidenten begonnen. Met hoogwerkers worden de sterk verouderde stacaravans op diepladers geplaatst en weggereden. De ontruiming gaat enkele dagen duren.

Een woordvoerster van de gemeente zegt met een zekere opluchting dat incidenten tot dusver zijn uitgebleven. ,,Dit is een vervelende situatie voor alle betrokkenen. Er wonen hier behalve criminelen tenslotte ook mensen die hier probleemloos verblijven'', zegt zij.

De ontruiming van het eerste deel van de camping was donderdag aangekondigd. Het gaat om een veld met stacaravans waar vooral arbeidsmigranten uit Bulgarije en Roemenië en seizoenswerkers wonen. Voor enkele van de bewoners op het veld is een uitzondering gemaakt, onder meer omdat zij in een zorgtraject zitten en hulp nodig hebben bij herhuisvesting.

De gemeente Zundert nam het beheer van de camping in juni over. Binnen een jaar moeten alle gasten op de camping vertrokken zijn.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN