Ontsnapping tijgers loopt met sisser af

14-05-2016

OLDEBERKOOP (ANP) - Twee tijgers die zaterdag ontsnapten uit hun verblijf in het Friese Oldeberkoop hebben nogal wat ophef veroorzaakt. Maar niemand is ooit echt in gevaar geweest, stelde na afloop onder meer de burgemeester. De tijgers liepen in het omheinde buitenterrein van hun verblijf (roofdierenopvang Felida) en niet in openbaar gebied.

Alle veiligheidsprotocollen zijn gevolgd en ook de politie was snel aanwezig. Na enkele uren wist een dierenarts de tijgers te verdoven en zijn ze teruggebracht naar hun verblijf.

Er wordt nog onderzocht hoe ze op het omheinde buitenterrein konden komen. Volgens de politie is dat hek ondeugdelijk, maar de Stichting Viervoeters - die de opvang beheert - spreekt dat tegen. Op Twitter zorgde de ontsnapping in Oldeberkoop voor veel geestigheden.

De tijgers Radja en Delhi komen uit een verarmde Duitse privé-dierentuin. De eigenaar van de dieren kon ze niet meer voeden, waarna ze naar Felida werden gebracht. De Stichting Viervoeters nam de opvang voor grote katachtigen in 2013 over. Radja en Delhi zaten er toen al.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN