Ook Nederlanders uit Sousse komen terug

RIJSWIJK (ANP) – Ook een aantal Nederlanders dat op vakantie is in het Tunesische Sousse, de plaats waar vrijdagmiddag de aanslag op het strand van hotel Impérial Marhaba was, komt zaterdag terug naar Nederland. Zij behoren tot een groep van 182 Nederlanders van wie zaterdag de vakantie toch al was afgelopen; zij zouden dan dus hoe dan ook terugreizen naar Nederland. Dat heeft een woordvoerster van TUI vrijdagavond gezegd.

Of ook de zes Nederlanders die via reisorganisatie Arke (TUI) in hotel Impérial Marhaba zitten zaterdag terug komen, is nog niet duidelijk. De 182 mensen vertrekken zaterdagochtend naar Nederland vanaf luchthaven Enfidha. Hoe laat is nog niet bekend.

Reisorganisatie TUI heeft momenteel in totaal 520 toeristen uit Nederland in Tunesië zitten. De overige klanten mogen zelf beslissen of zij hun vakantie voortzetten. ,,Iedereen die weg wil, kan morgen weg”, aldus een woordvoerster vrijdag. Er wordt bekeken of desnoods een extra vliegtuig moet worden ingezet. Volgens de zegsvrouw is de stemming nu ,,fiftyfifty”: ongeveer de helft van de toeristen wil weg, de andere helft wil blijven.

TUI voert geen ,,proactief” repatriëringsbeleid omdat het ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies voor heel Tunesië heeft gegeven.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden