Ook zonder bonnetje een gratis lot

10-04-2017

DEN HAAG (ANP) - Bij de bijzondere trekking die het imago van de Staatsloterij weer moet opvijzelen, wordt niemand gepasseerd. Zelfs mensen die hun loten van jaren terug niet meer in de kast hebben liggen of nabestaanden van overleden loterijspelers, mogen meedoen van het kansspelbedrijf.

Naar schatting hebben van 2000 tot en met 2007 en bij de Koninginnedagtrekking van 2008 alles bij elkaar circa zeven miljoen mensen meegespeeld met de Staatsloterij. Zij kunnen ieder tot vier gratis loten krijgen, afhankelijk van hoe vaak ze een gokje hebben gewaagd.

,,Wij snappen ook wel dat niet iedereen zijn loten al die jaren heeft bewaard of nog kassabonnetjes heeft'', zegt een woordvoerder. Richting mensen waarvoor dat speelt wordt ,,een gebaar van goede wil'' gemaakt, maar de zegsman voegt daaraan toe dat achteraf wel wordt gecheckt of prijswinnaars een geloofwaardig verhaal hebben.

,,Stel je wint straks 1 miljoen euro en je zegt dat je je loten altijd kocht bij een bepaalde boekhandel. Dan gaan wij wel kijken of die boekhandel ook echt bestaat'', stelt hij. Erfgenamen kunnen hun overleden familieleden alleen aanmelden voor de trekking op 27 mei als ze ook een akte van overlijden kunnen overhandigen.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN