Panter eet pasgeboren jong op in Arnhem

10-01-2018

ARNHEM (ANP) - Een panter in Burgers' Zoo in Arnhem heeft woensdag haar pasgeboren jong opgegeten. Dierverzorgers ontdekten het drama toen ze in het kraamhok van de panter gingen kijken, nadat ze de tien dagen oude welp niet meer zagen op beelden van een livestream, meldt de dierentuin.

De Sri Lanka-panter kreeg haar eerste nest op nieuwjaarsdag. Op 4 januari overleed echter al de eerste welp, omdat de moeder het jong niet verzorgde en alleen aandacht aan de andere welp besteedde. Tot de dood van het eerste pantertje waren moeder en kinderen via een webcam in het hok te volgen. Daarna zette de dierentuin die camera uit voor publiek. Verzorgers konden nog wel zien wat er in het kraamhok gebeurde.

De dierentuin vindt het ,,erg naar wat er is gebeurd.'' Positief is volgens een woordvoerder dat nu is gebleken dat de vrouwtjespanter voor nageslacht kan zorgen. Dat is belangrijk, omdat de Arnhemse panter de laatste uit haar bloedlijn is. Een eerste worp bij katachtigen is altijd spannend volgens de dierentuin.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN