Parkpop en Down The Rabbit Hole druk bezocht

DEN HAAG (ANP) – Het muziekfestival Down The Rabbit Hole in Beuningen bij Nijmegen heeft dit weekend 20.000 bezoekers getrokken en was daarmee uitverkocht. Er waren optredens van onder meer Kovacs, PJ Harvey, The National en een verrassingsconcert van Seasick Steve.

De organisatie moest nogal wat maatregelen nemen vanwege de wateroverlast. Zo zijn parkeerplaatsen verplaatst en moesten bezoekers met pendelbussen naar het festivalterrein. ,,Maar de mindset van het publiek was prima: een beetje modderig, een beetje afzien, maar we maken er een mooi feest van”, aldus de organisatie. Het festival duurt nog tot zondagnacht.

Hoeveel mensen op Parkpop in het Haagse Zuiderpark zijn afgekomen was zondag aan het begin van de avond nog niet duidelijk. ,,Het veld staat helemaal vol en er staan veel mensen in de rij om nog binnen te komen. We hebben prachtweer met een strakblauwe lucht”, zei een woordvoerder. Zondag staan onder meer Jett Rebel, K’s Choice en Typhoon op het podium. Vorig jaar trok het grootste gratis popfestival van Nederland 225.000 bezoekers.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN