Politie kijkt terug op goed verlopen TT

27-06-2015

Assen - De politie kijkt terug op een goed verlopen TT. Wel raakte een 24-jarige Assenaar vrijdagnacht zwaargewond, nadat hij vermoedelijk is mishandeld door nog onbekende personen. De politie doet er alles aan om te achterhalen wat er gebeurd is en wie hierbij mogelijk betrokken zijn. Op de dag van de TT-races is het druk geweest op de wegen in en rondom Assen, maar bij de politie zijn geen bijzondere incidenten bekend.

Verkeer

Even voor 10.00 uur vanochtend waren alle wegen rondom Assen vol. Bij een ongeval bij de afrit Assen raakte een motorrijder gewond. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Beide rijstroken waren korte tijd helemaal dicht. Rond 12.00 uur was het verkeer rondom Assen genormaliseerd. Rond 15.00 uur werd het weer druk op de wegen en bij Assen-zuid liep het vast. Via social media zijn mensen geadviseerd die vanuit het noorden richting het zuiden reden om te rijden via de A7 en A6. Om 18.00 uur was de A28 vol; vanaf Spier kon het verkeer normaal doorrijden. Eén persoon werd tijdens de races bij de baan aangehouden voor brandstichting. Hij gooide spullen op een vuurtje. Vanwege de grote menigte en het gevaar voor omstanders greep de politie in. In aanloop naar de TT controleerde de politie het verkeer. Ook vandaag, op de dag van de races, worden verkeerscontroles gehouden. Deze resultaten volgen in de loop van zondag.

Onderzoek mishandeling

Rechercheurs werken aan het onderzoek naar de mishandeling van de 24-jarige Assenaar op deGroningerstraat. De getuigenoproep bereikte alleen al via de Facebook-pagina van de politie Assen circa 36.000 mensen. Het bericht werd 277 keer gedeeld. De politie ontving enkele tips. Die tips worden nader onderzocht en naast de al bekende informatie gelegd. Daarnaast heeft de recherche een aanvullende vraag. Een nog onbekende vrouw in de leeftijd van 50 a 60 jaar sprak kort na het incident met een van de agenten. Haar identiteit is helaas onbekend gebleven, maar de politie komt graag nog met haar in contact om aanvullende vragen met haar te bespreken. Zij droeg een spijkerbroek en een wit jasje en heeft lang wit/lichtblond haar. Zij, maar natuurlijk ook andere mensen die informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Assen, via 0900-8844.

Motordiefstallen en zakkenrollerij

In totaal zijn bij de politie drie motordiefstallen bekend. Vrijdagavond werd een motor gestolen aan de Havenkade in Assen. De andere twee motordiefstallen zijn al in eerdere nieuwsberichten gemeld. Vijf aangiften van zakkenrollerij zijn binnengekomen. Alle vijf personen werden bestolen van hun telefoon. Bij de politie kwam geen enkele melding binnen van diefstal uit tent. In aanloop naar en tijdens de TT hebben de gemeente Assen en de politie specifiek hiervoor gewaarschuwd.

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk