Recordaantal hotelovernachtingen in Rotterdam

05-02-2018

ROTTERDAM (ANP) - Met ruim 1,8 miljoen hotelovernachtingen beleefde Rotterdam in 2017 een recordjaar. Het aantal hotelgasten steeg naar ruim 1,1 miljoen. In beide gevallen betekent dat een stijging van 10 procent ten opzichte van 2016, meldt de gemeente Rotterdam.

Rotterdam deed het vorig jaar goed als culturele bestemming. De musea zagen de bezoekcijfers met 12 procent stijgen ten opzichte van het jaar ervoor. De musea werden ruim 1,2 miljoen keer bezocht. De populairste musea waren Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en het Maritiem Museum Rotterdam. De toeristische attracties bleven met 3,5 miljoen bezoeken even populair als in 2016. Diergaarde Blijdorp scoorde de meeste bezoeken, gevolgd door de Euromast en Spido.

Van het aantal hotelgasten kwam in 2017 53 procent uit Nederland. Het aantal buitenlandse bezoekers dat Rotterdam aandeed steeg met 9 procent.

Ruim de helft van het aantal hotelgasten kwam vanwege zaken naar de stad. Er worden ook meer congressen georganiseerd in de havenstad.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN