Rotterdams Zomercarnaval minder druk

29-07-2017

ROTTERDAM (ANP) - Ondanks het druilerige weer verzamelden enige duizenden mensen zich zaterdag in Rotterdam langs de route van de straatparade van het Zomercarnaval. De parade is de traditionele afsluiting van het vijf dagen durende culturele festival Rotterdam Unlimited. Volgens schattingen van organisatiebureau Ducos trok het festival dit keer ongeveer 500.000 bezoekers. Dat is iets minder dan vorig jaar toen er zo’n 650.000 belangstellenden kwamen.

De dreigende luchten en lichte regenbuien weerhielden belangstellenden er niet van om naar de kleurrijke optocht te gaan kijken die swingend door het centrum van de stad trok. Aan de straatparade deden ruim 2500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen en 30 praalwagens mee. Ook na afloop van de parade zat de stemming er nog in. Toen tijdens het optreden van rapper/zanger Ronnie Flex een hoosbui losbrak, dansten mensen vrolijk door, met of zonder paraplu.

De editie van 2014 lokte 900.000 mensen naar de Rotterdamse binnenstad. Het eerste Zomercarnaval in Rotterdam werd in 1984 gehouden. Toen kwamen 1500 belangstellenden af op dit initiatief van een groepje studenten van Antilliaanse en Arubaanse afkomst. Maar in de jaren erna groeide het Zomercarnaval uit tot een enorm publieksevenement.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN