'Rugzakken in de ban op Vlaamse festivals'

21-04-2016

BRUSSEL (ANP) - Bezoekers van Vlaamse muziekfestivals moeten komende zomer mogelijk hun handtassen en rugzakken thuislaten. Voorzitter Jan Briers van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen roept donderdag in Belgische media op tot een dergelijk tassenverbod.

Briers, die ook gouverneur is van Oost-Vlaanderen, wil dat alle festivalorganisatoren vanwege de terreurdreiging dezelfde maatregelen nemen als voetbalclubs. In stadions worden tassen sinds de aanslagen in Parijs niet meer toegestaan.

Het gevaarlijkste punt ligt volgens Briers bij de toegang tot festivals. Hoewel bezoekers gecontroleerd moeten worden, mogen er geen lange wachtrijen ontstaan. ,,De organisatoren moeten voor een vlotte doorstroming zorgen, waardoor er geen concentratie aan mensen voor de ingang komt", stelde hij.

De organisatoren van grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Graspop, de Gentse Feesten en de Lokerse Feesten, zitten volgens Het Nieuwsblad maandag om de tafel om te overleggen over veiligheidsmaatregelen.

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN