'Ruim 28 miljoen hotelgasten dit jaar'

02-11-2017

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal hotelgasten in Nederland zal dit jaar tot recordhoogte stijgen. ABN AMRO rekende uit dat het aantal gasten dat dit jaar wordt verwelkomd in de logementen boven de 28 miljoen zal uitkomen. Dat betekent een toename van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook over 2018 is ABN AMRO qua hotelovernachtingen positief gestemd.

Vooral Duitsers, Amerikanen en Aziaten weten de weg naar Nederland beter te vinden. De extra overnachtingen zorgen dit jaar uiteindelijk voor 7 procent meer omzet, aldus de kenners van de bank.

Hotelovernachtingen in Amsterdam behoren met gemiddeld 196 euro inmiddels tot de duurste van Europa. In de Nederlandse hoofdstad moet meer worden betaald voor een bed dan in populaire steden als Barcelona, Londen, Parijs, Milaan en München.

Wel zal de omzet van hotels in Amsterdam onder druk komen te staan, gelet op de toename van nieuwe locaties de komende jaren. ABN AMRO verwacht dat het kameraanbod de komende twee jaar in Amsterdam met circa 6000 stijgt. Tot 2023 voorziet de bank een toename van 7900 hotelkamers. Daarmee zou Amsterdam in totaal 40.000 hotelkamers tellen.

Na Amsterdam zijn Den Haag, Maastricht en Utrecht de duurste steden in Nederland om als hotelgast te verblijven.