Ruim twee miljoen gasten voor Roompot

20-06-2017

KAMPERLAND (ANP) - Roompot heeft vorig jaar voor het eerst in zijn bestaan meer dan twee miljoen gasten verwelkomd. De uitbater van vakantieparken zag het aantal boekingen met 5 procent stijgen, terwijl de omzet ruim 9 procent hoger uitviel. Roompot moet het daarbij vooral hebben van de Nederlandse bezoeker.

Uit de cijfers die dinsdag werden gepubliceerd bleek dat de opbrengsten van Roompot vorig jaar uitkwamen op 305 miljoen euro en het bedrijfsresultaat op 46 miljoen euro. De ruim twee miljoen gasten waren tezamen goed voor 10,2 miljoen overnachtingen. Twee op de drie gasten van Roompot komen uit Nederland. Bijna een kwart van de vakantievierders is Duits, terwijl Belgen goed zijn voor een tiende van het totaal.

Roompot werd vorig jaar ingelijfd door de Franse investeerder PAI Partners. Met de steun van de Fransen is Roompot zijn vakantieparken versneld aan het verspijkeren. Voor de restyling van de bestaande parken was eerder al 30 miljoen euro uitgetrokken. Het opknappen van de veertig vakantieparken moet binnen vier jaar zijn afgerond.

Verder is Roompot drukdoende met het ontwikkelen van nieuwe vakantiewoningen. Volgens de uitbater van vakantieparken is er een stormloop ontstaan op de nieuw te realiseren vakantiewoningen aan de Zeeuwse kust.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN