Schiphol geeft trolleyloze reiziger voorrang

26-06-2017

SCHIPHOL (ANP) - Reizigers zonder bagage of met een kleine tas krijgen komende zomer voorrang bij de veiligheidscontroles op Schiphol. Hiermee wil de luchthaven de doorstroom van passagiers in zogeheten 'no trolley-doorgangen' versnellen, bevestigde een woordvoerder maandag een artikel hierover in De Telegraaf.

Steeds meer mensen reizen tegenwoordig alleen met handbagage, die ze meenemen in een rolkoffertje. Voor het inchecken van ruimbagage vragen luchtvaartmaatschappijen vaak geld, waardoor steeds meer reizigers hun spullen als gratis handbagage vervoeren. ,,Zo'n trolley rolt bovendien makkelijk door de luchthaven en je hoeft niet te wachten bij de bagageband op de plaats van bestemming'', aldus de zegsman. Het leidt echter wel tot meer werk bij de controles.

De proef met de versnelde doorgang begint zaterdag in de vertrekhallen 1, 2 en 3. Volgens de woordvoerder geldt de voorrang voor passagiers met bijvoorbeeld een laptoptas, schoolrugtas of kleine handtas. De speciale doorgangen zijn overigens alleen beschikbaar op de piekmomenten, als het erg druk is bij de veiligheidscontroles.

 © 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN