Spanje online meest gezochte vakantieland

21-07-2017

 

AMSTERDAM (ANP) - Spanje is online het populairste vakantieland voor Nederlanders. Na Spanje (21,3 procent) zijn Frankrijk (19,2 procent) en Turkije (13,7 procent) favoriet bij het online oriënteren op een zomervakantie of het boeken ervan. Dat blijkt uit cijfers van Meltwater, een bureau dat online gegevens van miljarden openbare digitale bronnen monitort en analyseert.

Voor het onderzoek is zowel vorig jaar als dit jaar gekeken naar de periode februari tot en met juni. In 2016 zag de top drie er hetzelfde uit. ,,Maar de spanningen tussen Turkije en Nederland lijken wel hun weerslag te hebben op de plannen van Nederlandse vakantiegangers. In vergelijking met vorig jaar wordt Turkije online 25 procent minder genoemd in combinatie met de zoekterm zomervakantie'', aldus het bureau vrijdag. Spanje beleeft als vakantieland duidelijk een opmars.

In het algemeen - dus online plus mensen die boeken bij een reisbureau of bijvoorbeeld op eigen gelegenheid naar het buitenland gaan - is Frankrijk de populairste vakantiebestemming, met 1,1 miljoen Nederlandse toeristen. In het lijstje van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) staat Duitsland op de tweede plaats (965.000) en Spanje komt pas op nummer drie (538.000 vakanties).

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN