Straatparade Zomercarnaval afgelast om storm

door | jul 25, 08:07

ROTTERDAM (ANP) – De straatparade van het Zomercarnaval in Rotterdam is afgelast vanwege de verwachte stormachtige wind. Dat heeft de organisatie zaterdag laten weten. Het besluit is genomen in overleg met de gemeente en de hulpdiensten.

Bezoekers die van plan waren naar het Zomercarnaval te komen, wordt afgeraden naar Rotterdam te reizen. ,,De beslissing om het evenement niet door te laten gaan is niet makkelijk geweest. We hebben alle mogelijke alternatieven onderzocht, maar de verwachte weersomstandigheden zijn simpelweg te risicovol om het evenement te laten plaatsvinden”, aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux.

Het is in het 31-jarig bestaan van het Zomercarnaval de eerste keer dat het wordt afgeblazen. Volgens een woordvoerder is het onmogelijk om de straatparade te verplaatsen naar een andere dag. ,,Daar is de organisatie te groot voor”. Hij kan nog niet zeggen hoe groot de financiële strop is en of het afgelasten van het Zomercarnaval is gedekt door de verzekering.

De straatparade, een feestelijke parade van praalwagens en bont uitgedoste dansers en danseressen, zou om 13.00 uur beginnen bij treinstation Blaak en eindigen aan het eind van de Coolsingel. Het Zomercarnaval maakt deel uit van het grotere festival Robin Rotterdam Unlimited, dat in het teken staat van diversiteit. De overige festiviteiten zijn ook afgelast.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community