Symbolica trekt menigte bezoekers

01-07-2017

 

KAATSHEUVEL (ANP) - De nieuwe attractie Symbolica heeft zaterdag een mensenmassa naar de Efteling gelokt. De belangstelling is zo groot dat bezoekers tweeëneenhalf uur in de rij staan, zegt een woordvoerster van het Brabantse sprookjespark.

De attractie is zaterdag voor het eerst geopend voor publiek. Afgelopen dagen konden medewerkers, abonnementshouders en omwonenden al met de 'darkride' (overdekte rit) een tocht maken door de geheime gangen en koninklijke vertrekken van het paleis Symbolica, om 'op audiëntie te gaan bij de koning'.

Zaterdag stonden de fans al ruim voor de openingstijd klaar, vandaar dat de poorten van de Efteling eerder opengingen dan normaal. Toen de deuren van de nieuwe attractie werden geopend ontstond een kleine stormloop.

Duurste attractie

,,We hebben geprobeerd een onderscheidende familieattractie te bouwen, speciaal ter ere van het 65-jarig bestaan van de Efteling. Om nu te zien dat hele families naar de Efteling komen voor een rit in Symbolica, is heel bijzonder", zegt een tevreden topman Fons Jurgens.

Symbolica, Paleis der Fantasie is de grootste en duurste attractie uit de geschiedenis van de Efteling. De bouw kostte 35 miljoen euro.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN