Tikibad Duinrell ontruimd wegens brand

07-08-2015

WASSENAAR (ANP) - Het Tikibad op het pretpark Duinrell in Wassenaar was vrijdagavond enige tijd ontruimd wegens brand. De brand zou zijn ontstaan door kortsluiting in een glijbaan, de Moonlight. Volgens de woordvoerder van het park zijn tussen de negenhonderd en duizend badgasten uit het zwembad gehaald. Ze werden opgevangen in een restaurant op het park.

Het zwembad moest worden ontruimd wegens de rook die ontstond. Twee hulpverleners van het bedrijf raakten licht gewond. Een hulpverlener had rook ingeademd en de ander had lichte brandwonden, aldus een woordvoerster van de brandweer.

De brandweer had de brand snel onder controle. Rond 22.30 uur konden de badgasten terug naar het zwembad om hun spullen op te halen. Het pand is inmiddels vrijgegeven. ,,Morgen kan er weer gezwommen worden'', aldus een woordvoerster van de brandweer.

De Moonlight is een van de glijbanen in het park. De Moonlight is verduisterd, er komen zo af en toe lichtflitsen voorbij, er zitten scherpe bochten en watervallen in. Deze baan is ongeveer 150 meter lang en 16 meter hoog.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden