Toerisme naar Parijs komt weer op gang

25-11-2015

PARIJS (ANP) - Het toerisme naar Parijs krabbelt een kleine twee weken na de terreuraanslagen weer op. Dat zei de Franse minister van Economische Zaken Emmanuel Macron woensdag.

De hotelboekingen lieten een scherpe daling zien na de terreurdaden op 13 november die 130 mensen het leven kostte. De dagelijkse bezettingsgraad in de Parijse hotels daalde in de week na de aanslagen op cafés, restaurants en theater Bataclan gemiddeld met 24 procentpunt, volgens cijfers van toeristenbureau Office du Tourisme et des Congrès de Paris.

Maar de daling is inmiddels teruggelopen tot 16 procentpunt op 22 en 23 november, zei Macron. De boekingen via de luchtvaartmaatschappijen waren deze week weer op normaal niveau na de terugval direct na de aanslagen.

Omzet

De Kamer van Koophandel zei dat de omzet van hotels in de regio Parijs in de week na de aanslagen liefst 50 procent was ingezakt en van de grote winkels met 30 tot 50 procent.

Sommige hoteliers drukten zich voorzichtiger uit dan de minister. Christian Navet, voorzitter van de afdeling Parijs-Ile de France van de Franse hotelfederatie zei dat hij ,,nog geen tekenen van herstel'' zag. ,,We hadden annuleringen direct na de aanslagen, maar nu komen er gewoon geen mensen. Hotels zijn leeg. Alle ogen zijn nu gericht op Kerstmis'', zei hij.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden