‘Toeristische attractie’ Mei Xiang bevallen

door | aug 23, 07:08 | Recreatief

WASHINGTON (ANP) – In de dierentuin van Washington heeft reuzenpanda Mei Xiang, een grote toeristische trekpleister in de Verenigde Staten, een kleintje gekregen. De panda’s planten zich moeilijk voort, en dat geldt helemaal als ze in gevangenschap leven.

De dierentuin is erg verguld met de geboorte, maar is tegelijkertijd op haar hoede. ,,Het jong is erg kwetsbaar nu het nog zo klein is”, zei dierentuindirecteur Dennis Kelly tegen nieuwszender NBC Washington. Twee jaar geleden beviel Mei Xiang van een dochter, Bao Bao, en in 2005 zag het mannetje Tai Shan het levenslicht. Twee andere jongen overleden kort na de geboorte. Het is nog onduidelijk of de nieuwste aanwinst een jongen of meisje is, omdat moeder en jong voorlopig alleen worden gelaten. De baby-reuzenpanda lijkt gezond.

De geboorte werd zaterdag (lokale tijd) door veel mensen via de webcam gevolgd. Mei Xiang is zo populair dat de livestream enige tijd overbelast was.

Er leven nog ongeveer 1600 reuzenpanda’s in het wild, in bergachtige gebieden in China, en 300 in gevangenschap, waarvan de meeste ook in China.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
 
 
Loading