Touroperators scherp op ontwikkeling Turkije

16-07-2016

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse touroperators die vakantiereizen organiseren naar Turkije houden de actuele ontwikkelingen in het land scherp in de gaten. TUI Nederland riep vrijdag tegen middernacht een groot aantal medewerkers terug naar kantoor om bezorgde klanten te woord te staan. Turkije-specialist Corendon houdt nauw contact met lokale partners om op de hoogte te blijven van de situatie.

Een woordvoerster van Corendon kon vrijdagavond nog niet zeggen hoeveel Nederlanders er op dit moment via de reisaanbieder in Turkije verblijven. Ook is nog niet duidelijk wat er moet gebeuren met de vluchten die het bedrijf organiseert naar de luchthaven van Istanbul, die is gesloten.

TUI Nederland schaalt de bezetting op om eventueel klanten ter plekke bij te staan of om mensen die terugkeren op te vangen. Istanbul en Ankara, waar de couppoging zorgt voor grote onrust, zijn voor TUI kleine bestemmingen, aldus een woordvoerster. Hoeveel Nederlanders daar momenteel verblijven, is ook bij TUI niet bekend.

Contact

Thomas Cook Nederland staat in contact met medewerkers in Istanbul en Ankara en probeert zijn klanten snel meer duidelijkheid te geven over de staatsgreep. Mocht het reisadvies voor Turkije veranderen, dan neemt de reisorganisatie contact op met zijn gasten ter plekke.

Ook op Schiphol wordt de situatie minutieus in de gaten gehouden. Voor de vluchten die nog gepland staan naar verschillende bestemmingen in Turkije wordt volgens een woordvoerder van minuut tot minuut gekeken of ze kunnen vertrekken. Uiteindelijk is de keuze om wel of niet af te reizen aan de luchtvaartmaatschappij. KLM haalde eerder vrijdagavond een toestel dat onderweg was naar Istanbul terug naar Amsterdam. Indien nodig kan de luchthaven in overleg met de maatschappijen gestrande reizigers opvangen.

 © 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN