'Turkije aantrekkelijker door lastminutes'

19-04-2016

LEIDSCHENDAM (ANP) - Turkije en Griekenland zijn veel minder in trek als vakantieland. Hoewel het verschil in het aantal boekingen dit jaar niet meer valt in te halen, is toch de verwachting dat er nog een inhaalslag komt voor deze landen als lastminute-aanbiedingen loskomen.

Turkije kent tot en met maart de helft minder boekingen en Griekenland een kwart minder, bevestigt de organisatie van reisbureaus en reisorganisaties ANVR een bericht in De Telegraaf. Bij Turkije komt de daling door angst voor aanslagen en bij Griekenland speelt vooral in het oosten van het land de vluchtelingenproblematiek nog een rol.

,,De Nederlander wil wel op vakantie, maar hij zoekt andere gebieden, zoals Spanje, Portugal en zelfs nog verder weg, Kaapverdië en de Antillen'', zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam. ,,Toch verwachten we nog een kentering. Er zullen vooral voor Turkije lastminute-aanbiedingen komen, zeker nu ook de Russen het daar om politieke redenen laten afweten en er veel accommodaties leegstaan.''

© 2016 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN