Twintig zakkenrollers aangehouden bij Sail

24-08-2015

Amsterdam - Van woensdag 19 tot en met zondag 23 augustus vond het evenement Sail plaats in Amsterdam. De politie kijkt terug op een mooi evenement met veel bezoekers en weinig grote incidenten. Voor de politie waren twee prioriteiten benoemd: zakkenrollerij en alcohol op het water.

De politie heeft tijdens Sail twintig zakkenrollers aangehouden. Druk bezochte evenementen zoals Sail zijn geliefd bij zakkenrollers. Tijdens Sail had zakkenrollerij daarom een hoge prioriteit bij de politie. Agenten surveilleerden zowel opvallend als onopvallend om de kans op aanhoudingen op heterdaad te vergroten. Ook had de politie extra rechercheurs in dienst om met behulp van een Find my phone app verdachten en gestolen telefoons op te sporen. Eén van de twintig verdachten is met behulp van de app aangehouden. Tot nu toe zijn er 63 incidenten bekend van zakkenrollerij. De verwachting is dat dit aantal nog iets oploopt omdat waarschijnlijk nog niet alle slachtoffers aangifte hebben gedaan.

Dronken schippers

Met zo veel boten op het water is veiligheid erg belangrijk. Het controleren van schippers op alcohol had dan ook hoge prioriteit. In totaal zijn 537 alcoholcontroles uitgevoerd. Zestien personen zijn aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken. Zij kregen boetes van tussen de 290,- en 800,- euro.

Terugblik

Pim Jansonius, algemeen commandant Sail bij de politie: 'Sail is over het algemeen goed verlopen, maar verdrietig is het incident waarbij een 23-jarige man te water raakte en verdronk. Het onderzoek hiernaar is inmiddels afgerond en we hebben vastgesteld dat het een noodlottig ongeval is geweest.' Toch kijkt Pim ook met een goed gevoel terug op het evenement. 'Ik ben zeer tevreden met het aantal gevallen van zakkenrollerij. Ondanks dat elke aangifte er één te veel is, is dit – voorlopige – aantal gezien de vele bezoekers erg laag. Daar zijn we trots op.'

Bron: politie.nl

Deel dit bericht met uw netwerk