Twintigduizend mensen rennen door Disneyland

23-09-2017

PARIJS - Meer dan 20.000 mensen doen zaterdag en zondag mee aan het ´Magic Run Weekend´ in Disneyland Parijs. Het is eens per jaar mogelijk om rennend een parcours van 1, 5, 10 of 21 kilometer door het park bij Parijs af te leggen, zo maakte Disney zaterdag bekend.

Op zaterdagochtend zijn de kortere afstanden; op zondagochtend wordt de halve marathon door de twee parken gelopen. Volgens een woordvoerster doen er veel Nederlanders mee aan het evenement, al kan zij geen concrete aantallen noemen.

De race wordt omgeven met allerlei festiviteiten. Zo juichen bekende Disney-personages de deelnemers langs de route toe. Ook kunnen de renners gedurende het weekend terecht in het park voor alle attracties. Het Disney-concern zegt sport heel belangrijk te vinden; ook Walt Disney spoorde toen hij nog leefde zijn medewerkers al aan om meer te bewegen.

De website Looopings.nl meldt dat er wel een probleem was met het uitreiken van medailles en T-shirts bij de ´Family run´ van 5 kilometer. Er zou te weinig eremetaal zijn geleverd, zodat sommige deelnemers zonder beloning huiswaarts moesten keren. Op Twitter klagen diverse Nederlandse renners over deze logistieke fout.