Vakantieganger niet bezorgd over natuurramp

08-01-2019

DEN HAAG (ANP) - Een meerderheid van de Nederlandse vakantiegangers maakt zich vooraf niet druk over mogelijke natuurrampen tijdens de vakantie. Het risico van natuurgeweld is voor hen dan ook niet van invloed op de keuze van de vakantiebestemming. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis.

De meeste Nederlanders geven aan dat zij niet weten wat zij moeten doen wanneer ze tijdens een vakantie te maken krijgen met een aardbeving (60 procent), overstroming (56 procent), een orkaan of tyfoon (63 procent) of een aardverschuiving (bijna 80 procent). Bijna de helft van de Nederlanders heeft geen idee wat te doen bij een natuurbrand.

Vorige week nog werden Nederlandse toeristen in Thailand geëvacueerd vanwege een tropische storm. Afgelopen jaren waren er aardbevingen in toeristische gebieden in Italië en Griekenland en op de Indonesische eilanden Bali en Lombok. Op de Caraïben kregen toeristen te maken met orkaan Irma. Bosbranden teisterden onder meer Griekenland, Portugal en Californië. Ook het populaire Frankrijk heeft te maken met natuurgeweld door overstromingen.

Bijna vier op de vijf Nederlanders zeggen bij een reis buiten Europa wel rekening te houden met het risico op infectieziekten.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN